Wolkie Talkie

WolkieTalkie

Voor een klantendag waren we op zoek naar een leuke manier om mensen met elkaar in contact te brengen. Vaak klitten collega’s wat bij elkaar en maken ze, naar mijn smaak, te weinig gebruik van de gelegenheid om collega’s van andere organisaties te ontmoeten.

Via via hoorden we van Wolkie Talkie: handzame, kleine whiteboards in de vorm van praat- en denkwolkjes. Vooral gebruikt bij bruiloften en andere partijen: schrijf een leuke tekst op het bordje, hou het naast je hoofd en laat er een foto van maken. Een soort real time versie van de stickertjes met teksten en uitroepen die je vroeger op en bij je foto’s in je album kon plakken.

Wij gebruikten de Wolkie Talkie anders: na het uitdelen van de bordjes konden alle deelnemers een vraag opschrijven. Bijvoorbeeld over een specifieke functionaliteit van de software of een toepassing in de praktijk. Daarna werd er rondgelopen en keek iedereen bij elkaar of ze een vraag van een ander konden beantwoorden.  Het leverde leuke gesprekken op tussen partijen die niet van elkaar verwacht hadden dat ze zoveel gemeen hadden!

Meer informatie over de Wolkie Talkie op deze website.
De door ons gebruikte versie is aangepast aan de organiserende leverancier.

WolkieTalkie

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s